ultrasikarus
Piros-Kék Mátyásfőld
     
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Ultras No Politica
Indulás: 2005-03-21
     
Történet anno 1993

                         ULTRAS IKARUS TÖTÉNETE


 

 

 

 A pontos alapítási dátum 1993. November 8.Itt kezdődik a krónIKA.

Egy pár mátyásföldi srác alapította meg a 4.ligás Ikarus BSE ultra szemléletű táborát. A kezdeti időszakban csak a pirotechnika dominált, meg persze a szalagok és konfetti.

Az első néhány idényben átlagban 15-20 fővel voltunk jelen ,ami nagy lendületet adott a folytatáshoz. Amíg jól ment a gyárnak, minden idegenbeli meccsre külön busszal utazott a csapat és a járgányon nekünk is jutott hely. Az első koreográfia sem váratott sokáig : 21 kartonból lett kirakva az U.I.- felirat . Akkoriban hasonló brigádja az Elektromosnak volt (Irriestibili).Akkor igazi nagy hangulat volt ,amit a 2 tábor teremtet.

Az első változások a 1995-96'-os idényre tehetők, mert az alapítok kezdek lemaradozni és már mások alakították a csoport útját. Sűrűbbek lettek a koreók és az üzenetek a csapat felé, melyek igen ötletesek lettek. Nagy részük számítógépes tervezéssel és kivitelezéssel készült, mely újdonság volt kis hazánk lelátói életében. Aztán nem volt megállás idényenként 5-6 koreó készült.

Érdekesebb koreográfiák :"igaz hit";  

"mindig ikarus"; "ma nem a víz az úr"; "az ikarusért egy életen át"; "megeszünk szac"

"lábatok elé tárjuk a világot"; "Ikaros"csak hogy egy párat említsünk.1997-98 körül új arcok csatlakoztak a brigádhoz, köztük a budaörsi szekciónk, mely mai napig aktív. Innentől már alapítok nélkül és új hazai drapival nyomultunk. Ezutobbival egy önálló korszakot zártunk le. A válogatott meccseire rendszeresen jártunk, ezekből kiemelkedett a bécsi és a pozsonyi túra.

Csapatunk többször feljutó helyen állt, de számunkra az NB-s szereplés csak álom volt. Talán jobb is így:) !

Hála istennek a 99'-2000-es szezon végére megreformálták hazánk labdarúgását és ez olyan jól sikerült ,hogy önhibánkon kívül kiestünk a BLASZ II-be. Pedig biztos bentmaradást biztosító helyen végzett a csapat. Nem volt más hátra, mint két év a másodosztályban, melynek tetőpontja az első idény végén az utolsó meccs drámai elbukása volt. Nesze neked retúrjegy. :(

A 2000-es évek elején erősen megcsappant a létszámunk és már a koreográfiák is jóval ritkábban készültek. De nem adtuk fel!2002-ben egy új drapival és több zászlóval kezdetét vette a napjainkban is tartó megújulási folyamat. Ebben az évben legnagyobb büszkeségünkre bajnokcsapatot ünnepelhettünk és többek közt elég jóra sikeredtek a 9. és 10. évfordulónk alkalmából rendezett születésnapi bulik is.

Csapatunk magabiztosan áll, itt-ott akadozva de hozza az eredményeket, mert stabilan az élmezőnyhöz tartozik. A klub többször a megszűnés szélére keveredet, de valahogy mindig volt kiút. Nagyban része volt ennek az önkormányzatnak ,mely nem hagyta magára a csapatot. 2005 nyarán még egy plusz korlátott beépítettünk mögénk, mely teliti egy kicsit a háteret mögöttünk és a dobnak is van egy fix helye.

Szintén ebben az évben megalakult a csoport utánpótlását tömörítő ifjúság a Gioventú. A 10 éves korkülömbség miatt úgy éreztük erre szükség van, és próbálunk jó utat mutatni a fiataloknak. Mindenhol máshol nállunk is szép lassan beleolvadtak a fő csoportba. 

 

 

2009 augusztusában megkezdődött az IKA pálya rekonstrukciója. A "hosszanti" egyetlen lelátót lebontották és helyette egy új épületet húztak fel mely egy öltözőépület és "lelátó" egyben. Sajnos ez ránk nem volt kedvező hatással, mert ezt az épűletett az atlétikás szakosztálynak szánták. A fedett lelátón nincs lépcsős szerkezet, és továbbá hajópadóls és teljesen dohányzómentes. Természetesen a pirózás így ugrott és maradt a szamközti korlát. A pirózással is okosan kell bánnunk, mert 500milló-ért lerakott rekortánt mégse akarjuk kiégetni.  

Politikai nézet: Csoportunk nyíltan nem politizál és évek óta nem hozzuk fel politikát az IKA pályára. Kezdetekben  volt itt-ott politikai kicsapongások balra és jobbra , de ezek elenyésző tényezők voltak.

Kapcsolatok: A Viking BKV-val 2002-2006-közt baráti viszont ápoltunk. A Fehérvári Ikarus brigádjával United Ultras-al 2002 óta jóban vagyunk, ami évekig szorosabb volt, de mára már nem látogatjuk egymás meccseit. 2008-tól az ESMTK ultráival baráti viszont ápolunk, de 2011-es megszünésük óta sajnos nincs kapcsolat velük.

Összegezve: Ha eleinte nehezen is ,de elfogattak minket és azt a tényt ,hogy ott vagyunk a lelátón és szurkolunk, füstölünk, alkotunk. A balhézás messze áll tőlünk, mindenkihez korektek vagyunk és barátságosak.

További jó böngészést az oldalunkon.

ultras ikarus 93'

 

     

 

IKARUS

     
IKARUS Futball
     

A lelki bántalmazás nem menõ dolog ---->Night Flower Blog    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL * NE FÉLJ, CSAK HIGYJ!    *****    FARKASMETAL-Lakatos munka-Haidekker kapu-haidekker kerítés-FARKASMETAL-Lakatos munka-Hullámrács-FARKASMETAL-Lakatosmunka    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Emberek, vérfarkasok, alakváltók, boszorkányok, démonok, bukott angyalok - Titkok, szerelmek, hatalmi játszmák.    *****    ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - ROSE HARBOR - RPG FÓRUM :)    *****    "Az írás a maradék örömök egyike." - Írni szeretõ emberek közössége, akik együtt alkotnak egy fiktív világban. - ROSE    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia